Koulutusohjelmat

IMG_1639_707x465

karunakar”Olen Karunakar ja vaimoni on Sabita. Meillä on kolme poikaa ja lisäksi äitini asuu luonamme, joten yhteensä kodissamme meitä asuu kuusi henkilöä. Talo on noin 30 vuotta vanha. Olemme aina asuneet kylässä, emme tunne muita seutuja.

Lapset kävelevät kouluun, joka noin kahden kilometrin päässä kotoamme. Haluan heidän saavan hyvän koulutuksen myöhemminkin, en halua heidän elävän tällä tavoin. Haluaisin heidän asuvan kaupungissa.

Kuinka kasti vaikuttaa meihin? No, täällä kylässä olemme kaikki Harijaneja joten täällä se ei aiheuta ongelmia. Mutta jos menen kaupunkiin, minua kohdellaan eri tavalla. Meille ei puhuta kuten muille. Meitä ei kunnioiteta. Haluan lapsiani kohdeltavan eri tavalla kun he kasvavat. Koulutus vaikuttaa siihen, kunnioitetaanko sinua. Se, ja elämäntyyli.”

Tikau Share ry on järjestänyt perustason englanninkielen kursseja kylän lapsille. Olemme myös laatineet ja lanseerammeet koulutusohjelmia käsityöläistaitojen kehittämiseksi, mukaan lukien kestävän kehityksen periaatteiden mukainen kankaiden värjääminen ja bambukäsityötekniikoiden opettaminen. Ammattitaitoisella käsityöläisellä on paremmat mahdollisuudet toimeentulonsa ansaitsemiseen ja omavaraisuuteen.

Yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa Tikau Share on järjestänyt Odishassa kolmen kuukauden mittaisia, kolme viikkotuntia sisältäviä luku- ja laskutaidon kursseja. Kurssit sisältävät sanastoa ja harjoituksia, joita kylän asukkaat voivat hyödyntää ammatillisesti, ja joiden avulla he voivat järjestää omia tukiryhmiä. Omavaraisuus on keskeinen tavoite koulutusohjelmissa.

Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change this in Theme Options
Change this in Theme Options