Esittely

Yhdistyksemme toiminta perustuu kestävän kehityksen ja auttavan designin periaatteille. Tikau Share ry toteuttaa kestävään työllistämiseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja asumiseen liittyviä kehityshankkeita, joiden tarkoituksena on kyläyhteisöjen elinolojen pysyvä parantaminen.

TIKAU on hindinkielinen sana, joka tarkoittaa kestävyyttä. Se kuvaa osuvasti Tikau Share -yhdistyksen toimintaa. Tikau Share toimii yhteistyössä vuonna 2008 perustetun, design-alalla toimivan  Tikau -yrityksen kanssa. Toimintamme perustuu laajaan näkemykseen kestävästä kehityksestä, johon sisältyy ympäristöystävällinen tuotanto, kestävä kuluttajakäyttäytyminen ja kestävä työllistyminen.

Tavoitteena on tuoda yhteen ajatuksia, taitoja ja asiantuntemusta eri aloilta ja luoda sitä kautta innovatiivisia tapoja vastata haasteisiin monialaisella toimintakentällä.

Tavoitteena on tuoda yhteen ajatuksia, taitoja ja asiantuntemusta eri aloilta ja luoda sitä kautta innovatiivisia tapoja vastata haasteisiin monialaisella toimintakentällä. Välineeksi näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Tikau Share ry on kehittänyt Design Helps –konseptin, jossa yhdistyvät innovatiivinen suunnittelu, kestävä työllistäminen sekä vähäosaisten yhteisöjen voimaannuttaminen ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattaminen.

”Design” on muutakin kuin  kauniita esineitä. Se voi olla tapa parantaa niiden ihmisten elämää, jotka ovat jääneet köyhyyden ja vastoinkäymisten loukkuun. Design Helps -ajattelutapa keskittyy ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin parantamiseen designin avulla. Tikau-tuotteet valmistetaan paikallisista, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisista materiaaleista, kuten nopeasti kasvavasta bambusta ja banaanikuidusta. Kestävyys on kaiken Tikau:n ja Tikau Share ry:n toiminnan ydin.

Vuonna 2013 Suomen ulkoministeriö myönsi Tikau Share ry:lle merkittävän apurahan, joka auttaa edistämään projektejamme. Apuraha käytetään yhdistyksen koulutushankkeeseen vuosina 2014 ja 2015, painottuen käsityö- ja muihin koulutusohjelmiin Intian Odishassa.

Uskomme, että jokainen voi auttaa jollakin tavalla, ja pyrimme tekemään sen mahdolliseksi läpinäkyvällä ja innovatiivisella toiminnalla.  Järjestössämme avun ei välttämättä tarvitse olla taloudellista, joskin otamme mielellämme vastaan myös raha- ja tavaralahjoituksia. Apu voi olla myös vähemmän konkreettista, esimerkiksi konsultointia, vapaaehtoistyötä tai ideoita toimintaamme. Jakamalla aikaa, tietoa ja taitoja, jokainen voi osallistua Tikau Share ry:n toimintaan.

Jokainen on tervetullut mukaan!

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options